Hapankaalikeitto

lammas_lowlaakerinlehti_lowhapankaalikeittio_liemenvalmistus_lowhapankaalikeittio_valmiskattilassa_lowhapankaalikeittio1_low

Lampaanlihaliemi 

1 kg lampaan luullista lapaa

1 sipuli

2 valkosipulin kynttä

1 porkkana

1 varsisellerin varsi

Huuhtele liha hyvin. Laita lampaanliha kattilaan ja lisää kylmää vettä sen verran, että liha peittyy. Kuumenna ja kuori pinnalle muodostunut vaahto pois. Lisää pilkotut kasvikset, sipuleja ei tarvitse kuoria. Keitä hiljalleen noin 1-1,5 tuntia kunnes liha on kypsää. Irrota lampaanliha luista ja siivilöi liemi.

Keitto

Keitetty lampaan liha

lampaanlihaliemi

2 porkkanaa

1 keltasipuli

2 valkosipulin kynttä

1 palsternakka

1 varsisellerin varsi

5-6 perunaa

400 g hapankaalia

3 laakerinlehteä

5 mustapippuria

5 maustepippuria

2 tl kuminaa

suola

persilja

smetana

öljyä paistamiseen

Kuori ja pilko kasvikset. Kuumenna kattilassa öljy ja freesaa kasviksia muutama minuutti. Kaada liemi kasvisten päälle, lisää pippurit, laakerinlehti ja hapankaali. Keitä kasvikset kypsäksi, jonka jälkeen lisää lampaanliha ja pilkottu persilja. Tarjoile smetanan kanssa.