Hapankaalimehu-voikastike

Paahdettua lohta, hapankaalimehu-voikastike ja paistettua parsakaalia

lohi_raw_lowtimjami_lowlohi_käsi_lowlohi2_low

Hapankaalimehu-voikastike

3 shalottisipulia

1 dl hapankaalimehua

1 rkl valkoviinietikkaa

2 dl kermaa

150 g voita

suolaa

Yhdistä pilkottu sipuli, hapankaalimehu ja etikka paksupohjaiseen kattilaan ja keitä kokoon niin että lientä on jäljellä noin 3 rkl. Lisää kerma ja jatka keittämistä hetki. Kuutioi voi ja vatkaa kuutiot sauvasekoittimella kastikkeeseen, älä kuumenna enää kastiketta tässä vaiheessa. Mausta tarvittaessa suolalla.

Parsakaali

400 g parsakaalia

2 rkl öljyä

2 tl sormisuolaa

Pilko parsakaali ja laita kulhoon öljyn ja suola kanssa. Sekoita hyvin. Paahda 225 asteissa uunissa 15-20 minuuttia.

Lohi

600 g suomustettua merilohta

suolaa

öljyä

voita

timjamia

Paloittele lohi neljään osaan. Suolaa lohi. Voit myös keittää 10 % suolaliemen, jossa lohipaloja pidetään puoli tuntia. Lämmitä pannu kuumaksi ja lisää 1 rkl ölyä. Laita lohipalat kuumalle pannulle nahkapuoli alaspäin. Paista lohta nahka puolelta noin  4 minuuttia, tiputa hieman lämpöä. Lisää pannulle 2 rkl voita ja timjamin oksa. Käännä lohipalat ja jatka paistamista. Valele kalapaloja voi-öljy-timjami liemellä.

Categories Recipes
%d bloggers like this: